Už jste zahlédli city-light s projektem Dobrý soused ve Vašem okolí?

3. 11. 2017

Počínaje 26. říjnem probíhá po celé Praze komunikační akce, která je součástí mezinárodního projektu A good Neighbour (Dobrý soused), k jehož realizaci už došlo na mnoha místech po celém světě a tento měsíc bude k vidění na více jak devadesáti city-lightech JCDecaux v našem hlavním městě díky Nadaci Prague Biennale.

Svět se zmítá v utrpení, celá planeta je svědkem ničivých událostí a my všichni hledáme nový jazyk a novou taktiku, jež by nám pomohly vyrovnávat se se současnou realitou, a zároveň umožnily si představit lepší prostor k životu a sdílení.
Emlgreen & Dragset

Projekt je iniciovaný světoznámým uměleckým duem Emlgreen & Dragset, kteří vyzvali ke spolupráci skotského fotografa Lukase Wassmanna, aby realizoval záběry s námětem domova a sousedství, jež jsou následně na billboardech doplněny otázkami, přivádějící nás k zamyšlení nad prostorem, v němž žijeme a který zároveň sdílíme s ostatními lidmi na různých místech světa.
Pro Prahu zvolili motiv s otázkou: „Je dobrý soused ten, kdo se právě přistěhoval?” Jedná se o motiv z každodenního života, který nás zaujal svojí nenápadnou dramatičností a tím, jak reaguje na partikulárnost našeho relativního nebo zdánlivého bezpečí. Česká republika není destinací migrantů z Blízkého východu, a dosud nebyla ani cílem násilných útoků. Přesto však z globálního hlediska nelze takovou situaci zcela vyloučit a obava z nově příchozího nežádoucího souseda ruku v ruce s obranou našeho bydliště je součástí permanentní mobilizace našeho vědomí.

#agoodneighbour  #istanbulbiennial  #praguebiennale

Faceboook

Find more stories

Home