Křest Flash Art Czech & Slovak Edition 67: QUEER

5. 4. 2023

Srdečně Vás zveme na křest časopisu Flash Art Czech & Slovak Edition č. 67 s tématem Queer.

Jarní číslo Flash Artu 67 zaostřuje svou pozornost na queer/gueerneess/kvír/kvírování. Je zajímavé si všimnout v jeho příspěvcích různého charakteru – esejích, rozhovorech, recenzích – jako je tento pojem vnímaný a používaný. Můžeme například ve všeobecnosti sledovat jak se pomalu, a to hlavně v českém prostředí, udomácňuje podoba kvír/kvírovat, což pravděpodobně vypovídá o hlubším ukotvení a přijetí této podoby jinakosti majoritní společností.

Program:

✨ Součástí křtu v prostoru SVĚTOVA 1 bude v 18:30 otevřená beseda moderovaná Zaiem Xu a Davidem Lauferem na téma queer umění v ČR s pozvanými hosty*kami, ale zveme úplně všechny přítomné k zapojení do diskuze – mimo jiné i s Hanou Janečkovou, která do nového čísla přispěla textem Doteky, monstra a utopie Umění nastupující queer umělecké generace.

✨ Ve 20:00 naváže v sousedící Libeňské synagoze performance program připravovaný ve spolupráci s cyklem SPA (Studio Performance Art) Studia ALTA. Svou práci představí umělkyně Adriana Disman (Berlín) a Ilka Theurich (Hannover), jejichž praxe se věnuje dlouhodobě tématům, jako jsou sebe poškozování, body-positivita či politika prostoru.
https://adrianadisman.com/
https://ilkatheurich.blogspot.com/

(The discussion is in Czech language, the performance programme is in English)

Na místě bude možnost zakoupit aktuální a přechozí čísla časopisu Flash Art.

Budeme se těšit na setkání!

Find more stories

Events